Onderwijs op afstand - Leraren
In het subhoofdstuk onderwijs op afstand - leraren vindt u ons aanbod voor leraren.

 

Onderwijs op afstand - Ouders
In het subhoofdstuk onderwijs op afstand - ouders vindt u ons aanbod voor ouders.

 

Beschikbaarheid adviseurs
In het subhoofdstuk beschikbaarheid adviseurs vindt u informatie over onze helpdesk.

Leerlingonderzoeken en postpakketten
Leerlingonderzoeken en postpakketten kunnen tijdens de coronacrisis naar het volgende adres:
BVS-schooladvies
p/a M. van der Ree
Minhof 32
3582 CN Utrecht

De post naar kantoor halen we één keer per week op. Pakketjes kunnen niet op kantoor afgeleverd of opgehaald worden. Wij verzorgen wel verzending van bestellingen op maandagen.

Samen werken aan thuisonderwijs!

Vanaf 16 maart tot minimaal voorlopig 28 april zijn alle scholen gesloten wegens het Coronavirus. Een ingrijpende maatregel met een onwerkelijke en ingrijpende situatie als gevolg. We leven met jullie mee en willen jullie graag in deze periode ondersteunen.

Jullie zijn druk bezig om het onderwijs op afstand vorm te geven. Wij realiseren ons dat er allerlei vragen op jullie afkomen waarop jullie wellicht niet direct een antwoord hebben. Graag bieden wij onze vrijeschoolexpertise aan. Wij ondersteunen leerkrachten bij het ordenen en vinden van digitaal lesmateriaal en bij het betrekken en instrueren van ouders. Daarnaast bieden we handvatten om kinderen in deze voor hen angstige tijd houvast en vertrouwen te geven en ondersteunen we bij het ontwerpen van een realistisch dagverloop voor thuisonderwijs toegesneden op de leeftijdsfasen.

Onze cursussen verzorgen we waar mogelijk op afstand via een videoconferentie. De cursusleider benadert je hier rechtstreeks over. Daar waar mogelijk gebruiken we de tijd om de individuele begeleidingen door te laten gaan, direct op school of op afstand via videoconferentie. Hoe dat werkt, legt onze adviseur je uit.

Maar we staan vooral open voor alle vragen. We maken een lijst met veel gestelde vragen en stellen die weer beschikbaar. Mocht je een innovatief idee en hebben, deel die dan met ons. Wij kunnen andere scholen dat dan weer aanbieden. Gewoon omdat we partners zijn in het vrijeschoolonderwijs.

Helpdesk voor leraren en ouders
We hebben een helpdesk ingericht waardoor er op ieder moment adviseurs beschikbaar zijn voor vragen over onderwijs op afstand. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Marieke van der Ree op m.vander.ree@bvs-schooladvies.nl en M: (06) 28 44 98 88.

We bieden de volgende dienstverlening aan via de helpdesk:

  1. Advies en ondersteuning leerkrachten bij het verzorgen van afstandsonderwijs.
  2. Technische ondersteuning bij het inrichten van afstandsonderwijs .
  3. Psychologische ondersteuning voor ouders bij het begeleiden van hun kinderen (scholen kunnen ouders hierop attenderen.

Succes gewenst de komende periode namens alle adviseurs van BVS-schooladvies.