Spelwaaier / Game fan

De spelwaaier is vanaf nu ook vekrijgbaar in het Engels. The English version of the game fan is now available (click here for English tekst).

Wat te doen als er na een hele dag lesgeven nog een vergadering op het programma staat, met niet mis te verstane agendapunten? Wat te doen als de leerlingen uit je klas, voordat ze plaatsnemen op hun stoel, al van alles hebben mee gemaakt en de onrust van hen is af te lezen? U begrijpt het al: ruim bewust een kort moment van bewegen/ spel met elkaar in: Als energizer, breker van ijs en om iedereen even uit het hoofd te halen. Om de aandacht te richten en de  leerlingen bij elkaar te brengen. Dat daarbij ook nog motorische vaardigheden  geoefend worden en er door de aanmaak van endorfine een nieuwe  leerhouding ontstaat is meegenomen. Motivatie voor leren komt van binnenuit maar het  onderwijs kan leerlingen aanmoedigen. Voor jonge kinderen is dit nieuwsgierigheid prikkelen door spelen, avontuur en dingen spannend maken. Oudere leerlingen worden vooral aangedreven door sociale relaties en ‘speciaal  willen zijn’. Door te bewegen en spelen maak je hier gebruik van.
 
Jack Stroop en Gea Weeren hebben een spelwaaier vol spelen/oefeningen ontwikkeld, uitgegeven door Mercurius. De waaier kun je dagelijks gebruiken. Op de voorzijde van de waaier staan de spelen voor de leeftijd van 6 t/m 10 jaar en is voor groep 3, 4, 5 en 6 (klas 1, 2, 3 en 4); op de achterzijde staan de spelen voor de leeftijd van 11 t/m 14 jaar en is voor groep 7 en 8 en de eerste twee jaar in het voortgezet onderwijs (klas 5, 6, 7, en 8). In deze spelwaaier zijn de spelen ingedeeld in verschillende categorieën:
- Zintuigspelen
- Competitieve spelen                          
- Bewegingsspelen                   
- Tactische spelen        
- Beweeglijk denken/ Raadspelletjes   
- Creatieve spelen.

Doelgroep
Leerkrachten, IB-ers, ouders, leerlingen

Meer informatie
Carin Drenthe

Prijs
€ 26,39 per stuk (inclusief BTW, exclusief verzendkosten), uitgeverij Mercurius.

  
Voorkant                           Achterkant

Algemeen bestelformulier

Begeleiding bij verlies - katern